TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

foodstuff hygiene [1 record]

Record 1 1986-03-27

English

Subject field(s)
  • Food Industries

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
DEF

Partie de l'hygiène de l'alimentation qui concerne les mesures nécessaires pour assurer l'innocuité, la salubrité, et la valeur intrinsèque des denrées alimentaires.

CONT

Une bonne hygiène alimentaire (...) ne peut s'entendre qu'à partir de denrées saines et de composition convenable. La salubrité des denrées commence à la récolte, la capture ou l'abattage, ensuite les produits doivent être conservés (...) préparés et traités dans des conditions d'hygiène qui écartent tous risques de contamination et de souillure.

Spanish

Save record 1

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: